Reparatie en onderhoud

Voor al uw reparaties en onderhoud aan uw aanhangwagen tot 3500 kg, paardentrailer, caravan en verkoopwagen kunt u bij ons terecht. Wij geven als lid van BOVAG-Aanhangwagenbedrijven (AWB) vanzelfsprekend BOVAG garantie op de verrichte werkzaamheden tijdens de BOVAG-onderhoudsbeurt!

Goed onderhoud
De BOVAG-onderhoudsbeurt geeft zekerheid over de aanhangwagen. In Nederland geldt geen wettelijk verplichte keuring voor aanhangwagens, maar gesteld kan worden dat de BOVAG-onderhoudsbeurt in feite nu al een 'APK-keuring' omvat. En naast de volledige keuring van uw aanhangwagen wordt bij de BOVAG-onderhoudsbeurt ook direct noodzakelijk onderhoud uitgevoerd.

BOVAG-onderhoudsbeurt
Tijdens een BOVAG- onderhoudsbeurt worden o.a. de volgende onderdelen van uw aanhangwagen nagekeken:

  • Oplooprem: o.a. remmen, koppeling, breekkabel
  • Assen en chassis: o.a. chassisbouten, chassisraam en dissel, schokdempers, ‚Ä®remmen, banden, wielen
  • Opbouw
  • Verlichting.

De conditie van de aanhangwagen wordt weergegeven in een overzichtelijk en duidelijk keuringsrapport. U kunt dan zien of reparaties noodzakelijk zijn. Dit zijn reparaties die van belang zijn voor de staat van de aanhangwagen, maar niet direct van invloed zijn op de veiligheid.

Indien er geen gebreken aan het licht komen, of wanneer noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd wordt de BOVAG-keuringssticker op de aanhangwagen geplakt als bewijs van een goed onderhouden aanhangwagen.